به گزارش راهبرد معاصر؛ آیتالله سیدابراهیم رئیسی در ارتباط زنده با دوازدهمین اجلاسیه جامعه مدرسین و علمای بلاد اظهار داشت: امروز وظیفه همه ما و شما وظیفه سنگینی است؛ آنچه اقتضای انقلاب شکوهمند اسلامی و نوزدهم دی ماه برخاسته از حوزه علمیه به عنوان قلب انقلاب اسلامی است.
رئیس جمهور، که در سفر استانی هرمزگان به سر میبرد با گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله یزدی و علمایی که به رحمت خدا رفتهاند، از نقش آفرینی آنها تجلیل کرد.
وی با اشاره به رسالت و نقش حساس و مهم علما در انقلاب اسلامی، حوزههای علمیه را مبدا و خاستگاه انقلاب دانست و با تاکید بر این که دین باید در عرصه زندگی اجرا شود، گفت: اجتهاد تمدنساز میتواند مبتنی بر مبانی غنی ما بسیاری از سوالاتی که در جامعه وجود دارد را پاسخ دهد.
رئیس جمهور تاکید کرد: حوزههای علمیه به عنوان حامی نظام باید همواره دغدغه انقلاب و پیشرفت امور را داشته باشند و نمیتوانند نسبت به دغدغههای جامعه بی توجه باشند.
رئیسی شناخت نیاز جامعه، آمادگی برای نقش آفرینی برای رفع نیازهای جامعه را دو وظیفه سنگین علما و حوزویان دانست و گفت: علمای ما در این مسیر هرچه داشتند را در طبق اخلاص گذاشتند، برای این که علم دین برپا بماند.
وی تاکید کرد: محوریترین نقطه اجرای عدالت است که همه باید به دنبال آن باشیم، علمای بزرگ ما بر اساس میثاق علم و اقامه عدالت و مبارزه با فساد که با خدای خود بستهاند، باید خود را برای چنین نقش آفرینی آماده سازند.
رئیس جمهور عدالت را مساله محوری دین مبین اسلام و انقلاب اسلامی دانست و گفت: چهل سال از پیروزی انقلاب گذشته، کارهای زیادی شده که باید نسبت به آن قدردان بود، اما عقب ماندگیها و کاستیهایی داریم، به ویژه در حوزه اقتصاد کاستیهایی داریم، اگر به فرمایشات امام و رهبری عمل میشد وضع ما بهتر از این بود.
وی گفت: در بستر گام دوم انقلاب و بیانیه که هم کاستیها و هم افقها روشن شده باید بیش از پیش تلاش کنیم، از جامعه محترم مدرسین به عنوان نهادی اثرگذار و علمای محترم و حوزههای علمیه میخواهیم نسبت به این حرکت که همه باید در آن سهیم باشیم نقش آفرین باشند.
رئیس جمهور گفت: ما در دولت تلاش میکنیم تا عقب ماندگیها را جبران کنیم، به نظرات حوزههای علمیه و ارشاد علما نیاز داریم، حوزههای علمیه و روحانیت میتوانند اتاق فکر دولت باشد، به دولت کمک کنند و پشتیبانی نمایند تا بتوانیم کارها را به سامان برسانیم.
رئیسی با اشاره به اولویتهای دولت، گفت: مساله مهم و اولویتدار دولت کرونا بود، در روزهای نخست که دولت را تحویل گرفتیم 700 خانواده داغدار عزیزان شأن میشدند، اما به لطف خدا آمار تلفات بسیار کرونا پیدا کرده است، اینها از الطاف الهی است، دومین نکته پیش روی ما وضعیت کالاهای اساسی بود، امروز ذخایر کالای ما در وضعیت بسیار خوبی و اطمینان بخش است و هیچ نگرانی در این زمینه نداریم.
رئیس جمهور افزود: مسئله دیگر مساله بودجه و اعتبارات کشور بود، در حالی که برخی تصور میکردند ما نمیتوانیم منابع خود را تأمین کنیم به لطف خدا هم صادرات نفتی و هم غیر نفتی را دنبال میکنیم، میزان صادرات نفتی ما خوب است و ما در این زمینه نگران نیستیم، بله تهدیدها و تحریمها هست اما ما در هر دو جبهه خنثیسازی و هم رفع تحریمها تلاش میکنیم و اینها را عزت مندانه دنبال میکنیم؛ صادرات غیر نفتی ما بیش از چهل درصد افزایش یافته است، برگشت منابع به خزانه دنبال میشود، نسبت به ذخایر ارزی و ریالی خود نگران نیستیم.
رئیس جمهور مسئله تورم را نگرانی مردم و علما دانست و با بیان این که این مساله در اولویت دولت قرار گرفته است، گفت: تورمی که تجربه میکنیم در هفتاد سال گذشته بی سابقه بوده، اما بحمدالله سیر نزولی تورم آغاز شده و اگر همه کمک کنند زمینه برای تغییر و کاستن از مشکلات فراهم شده است و همه باید کمک کنند.
وی اضافه کرد: دشمن به دنبال ناامید سازی مردم است، اما ما در عمل و اجرا تلاش داریم مردم را امیدوار کنیم، شما علمای محترم هم کمک خواهیم کرد و هم دعا خواهید کرد.
رئیس جمهور با اشاره به تعیین حجج اسلام والمسلمین تقوی و حاج ابوالقاسم دولابی برای تسهیل ارتباطات دولت با ائمه جمعه و حوزههای علمیه، اعلام کرد که ارتباط دولت با این دو بخش منحصر به این بزرگواران نخواهد بود، امیدواریم که با کمک علمای اعلام و حوزههای علمیه و جامعه مدرسین، دولت بتواند در مسیر رفع مشکلات بهتر از قبل عمل کند./ تسنیم